Menu

Deze kachels helpen jou de winter door

14-11-2017

Geschreven door Anna

 

Yes yes yes! Winter is coming! Hét vrij briefje om je volledig vol te proppen met chocolade. Al is koek en speculaas ook goed. Dik ingepakt op de bank hangen met een asociale bak thee in je handen. ‘All you need is love’ d’r op, of gewoon een ordinaire kerstfilm (ja mensen, het mag nú al). Toch mis je iets. Juist: een goed opgestookt kacheltje. Wish-list materiaal voor velen onder ons. Daarom vandaag op de blog; de leukste kacheltjes van dit moment!

 

Strak zwart

Laten we vooropstellen dat het mogelijk is om een kachel te plaatsen in je huis. Woon je in een huurflatje, dan zijn sommige kachel-opties niet echt geschikt voor je (I’m sorry). Maar goed, optie 1 is de strak zwarte kachel. Ultramodern in iedere woning. Gewoon klein en bescheiden, warmte hoeft namelijk niet van een groot iets te komen. Mooie mand vol hout ernaast en genieten maar.

 

Blog kachel zwart strak   Blog kachel zwart rond   Blog kachel zwart stoeltje

 

 

 

Gat in de muur

Oké, nu staat ‘een gat in de muur’ wel heel raar. Eigenlijk bedoel ik zo’n echte schoorsteen. Eentje waar de pieten met Sinterklaas doorheen komen. Die gure wind die je erdoorheen hoort fluiten. Nos-tal-gisch. Tegenwoordig is het isolerend niet meer verantwoord, dus zit er een glasplaatje voor (I see it through the fingers). Stiekem wel mijn favoriet, alleen niet altijd mogelijk in elk huis.

 

Blog kachel openhaard warm   Blog kachel inbouw   Blog kachel inbouw

 

Oldie

Een voorzetkacheltje van vroeger. Zo’n gietijzeren dingetje met kleine kitscherige versiering d’r op. Leuk voor de iets oudere huizen, of als je wel een beetje vintage-fan bent. Nou, met zo’n kacheltje wil ik wel even een kringloopliefhebber zijn hoor, no problem!

 

Blog kachel oud   Blog kachel apart   Blog kachel gietijzer

 

Kleur of juist niet

Voorzetkachels zijn zwart. De meeste dan. Alles om de roetvlekken te verdoezelen natuurlijk. Je hebt er ook leuke gekleurde varianten bij zitten. Voor als je een gekleurde persoonlijkheid bent. Of witte voor de Jan des Bouvies onder ons. Pas je kachel aan op jouw eigen stijl is het motto.

 

Blog kachel kleur   Blog kachel geel   Blog kachel wit

 

Nou, kom op! Ren naar de supermarkt, koop 2 dubbele chocoladerepen met karamelvulling. Theepot vol, dekentje om, hout op de kachel, ‘Love actually’ op het beeld en hoppa: GENIETEN! 


« Terug naar overzicht
Realisatie StudioWeb