Eiken vloeren van Hollands hout

Kies je voor een eikenhouten vloer van Bruynzeel?

Dan kies je voor Hollands hout. En je kiest voor duurzaam. Een deel van het eikenhout is namelijk van Nederlandse bossen. Eiken is een van de sterkste houtsoorten die er bestaan. Dat maakt het uitermate geschikt voor een vloer waarop geleefd wordt. En juist dat wil je als fan van echt hout zien.

Een levendige vloer die een verhaal vertelt. Vanwege zijn natuurlijke uitstraling geeft een eiken vloer van Bruynzeel een unieke en warme uitstraling aan je kamer.

Welke tint kies jij voor je eikenhouten vloer?

Ga je voor een lichtere of een donkere versie van eikenhout? Je kan uit negen kleuren kiezen:

 • ANIJS, de meest lichte kleur,
 • ZEEZOUT, natuurlijke houttint
 • SALIE, lichte grijstint
 • JENEVERBES, grijs met een vleugje lichtblauw
 • NOOTMUSKAAT, tijdloze bruintint
 • KANEEL, klassieke warme kleur
 • GEMBER, oorspronkelijke kleur eikenhout
 • FENEGRIEK, lichte en warme tint
 • CACAO, donkere zwarte kleur

Voor elke woonstijl is er dus een passende eikenhouten vloer van Bruynzeel. Twijfel je over de juiste combinaties en wil je graag advies? Onze interieurstylist bespreekt gaag samen met jou de mogelijkheden voor jouw kamer of woning. Welke voordelen heeft een eikenhouten vloer nog meer te bieden?


Kleur salie - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Kleur cacao - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Stel je vloer samen - het Bruynzeel Eigen Eiken concept

Je hebt de kleur van jouw eikenhouten vloer gekozen. Het is Anijs met zijn moderne uitstraling, door de lichte kleur lijkt het oppervlak groter. Of is het toch Jeneverbes, de nieuwste interieurtrend, de trendy eiken vloer met dat levendige en rustgevende vleugje lichtblauw? Hoe dan ook, je stelt bij Bruynzeel makkelijk jouw vloer samen.  

In 3 stappen jouw eikenhouten vloer samenstellen

Want om jou de keuze zo makkelijk mogelijk te maken werkt Bruynzeel volgens een eigen concept, Eigen Eiken. Het concept bestaat uit 3 stappen. Je stelt jouw unieke parketvloer samen. Je hebt de keuze uit de houtselecties rustiek en premier, negen verschillende kleuren en de afwerkingen geschuurd, geborsteld en old look.


Premier vloer - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Rustieke vloer - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Stap 1: Houtsortering eikenhouten vloer

Dit betreft de kenmerken van de houten planken. Wat is je favoriete formaat plank? En mag het hout veel of weinig noesten hebben? Wat de combinatie van kenmerken betreft heb je bij Bruynzeel de keuze uit drie verschillende types houtsorteringen: 

 • Premier: rustig, moderne uitstraling, hout met weinig of kleine noesten
 • Rustiek: levendig en rustiek, hout met grotere noesten of verkleuringen
 • Rustiek extra breed: robuust en landelijk, hout met noesten en karakteristieke jaarringen

Wil je zeker weten dat je met de gekozen sortering het gewenste effect bereikt in je kamer? Onze stylist helpt je graag tijdens een oriënterend adviesgesprek om de eikenhouten vloer met de uitstraling en het karakter te kiezen dat perfect past bij jouw woonstijl. 

Stap 2: Kleur eikenvloer

Bij Bruynzeel hebben de kleuren namen als Zeezout, Nootmuskaat en Gember. Voor elk interieur is er een passende tint eikenhouten vloer.

Van Cacao, de donkere zwarte kleur met zijn dramatische en sfeervolle look, die extra contrast en diepte aan je kamer geeft tot Kaneel de klassieke warme kleur met tijdloze uitstraling die perfect in ieder interieur past.

En niets is zo persoonlijk als jouw interieur. Van modern tot natuurlijk en van tijdloos tot trendy, smaken verschillen. Voorafgaand aan een adviesgesprek in een van onze winkels kan je hier alvast inspiratie opdoen.


Kleur zeezout - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Kleur cacao - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Stap 3: Welke afwerking krijgt jouw einken vloer?

De afwerking is bepalend voor de stijl van de planken. Wanneer je voor een standaard geschuurde plank kiest heeft de eikenvloer een rustige uitstraling. De karakteristieke kenmerken van het hout, de noesten en jaarringen komen op een levendige manier tot hun recht bij een geborstelde en bewerkte plank. Maak jij het natuurproduct, de einkenhouten vloer van Bruynzeel tot eyecatcher van je kamer? Je kiest een van de 3 afwerkingen:

 • Geborsteld: na het borstelen blijft het harde hout over, accent op de nerfstructuur, olie blijft in de groeven zitten, meer contrast tussen nerf en plank
 • Old look: perfect voor robuuste vloer, prachtige 'geleefde' uitstraling door de butsen en inconsistenties, rustieke en levendige uitstraling
 • Geschuurd: standaard geschuurde afwerking, nerfstructuur en noesten vallen minder op, rustige en natuurlijke uitstraling

En dan is de vraag, hoe laat je de vloer leggen? Heb je een patroon voor ogen zoas visgraat?


Kleur zeezout, rustieke vloer verouderd - visgraat - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Kleur salie, brede delen, rustiek geschuurd - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Bruynzeel eikenhouten vloeren als visgraatparket? 

Ja, het is mogelijk om de vloeren als visgraat patroon te leggen. De planken van het visgraatparket zijn beschikbaar in 13 of 18 cm breedte. Het stijlvolle motief is helemaal hip en hoort tegenwoordig niet alleen in jaren 30-woningen te liggen. Visgraat parket is een prachtigen en stijlvolle combinatie met een modern interieur.

Moet je visgraat laten leggen?

Alle eikenhouten planken met houtsortering Premier en Rustiek kunnen in visgraat patroon gelegd worden. Je kan uit alle drie afwerkingen kiezen, geschuurd, geborsteld of verouderd. Een vloer in visgraatmotief is lastig te leggen. Laat de eikenvloer dan ook leggen door ervaren vloerenleggers, zoals die van Bruynzeel en Woninginrichting-Aanhuis.nl. Benieuwd naar onze service?

Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl adviseren wij je graag over alle mogelijkheden als het gaat om je het parket, de kleuren, de afwerkingen en de motieven. Weet je zeker dat je voor een eikenhouten vloer kiest? Maar wil je graag ondersteuning en tips om zeker te zijn van je keuze? Maak een afspraak en wij begeleiden je naar jouw droomvloer. Want wij willen niets liever dan dat je jaren geniet van die prachtige eikenhouten vloer in je woning. 

Vind een winkel
Producten
Diensten