Eiken vloeren van Hollands hout

De houten vloeren van Bruynzeel zijn van Hollands hout, hout uit onze Nederlandse bossen. Dat is hun passie en die passie willen ze graag overbrengen in onze huizen. Hout, en zeker houten vloeren, straalt rust uit en het creëert een natuurlijk omgeving. Ze brengen het buitengevoel in je eigen huis.

En waarom Hollands hout? Hout uit Nederlandse natuurgebieden wordt duurzaam geoogst. En nog belangrijker, waarom hout uit andere landen halen als we het zelf ook hebben?


Kleur salie - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Kleur cacao - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Eigen Eiken - vloeren van Bruynzeel

Bij Bruynzeel maken ze gebruik van het Eigen Eiken concept. Met dit concept kun je in 3 stappen een parketvloer samenstellen die helemaal past bij jouw smaak. Je hebt de keuze uit de houtselecties rustiek en premier, negen verschillende kleuren en de afwerkingen geschuurd, geborsteld en verouderd.


Premier vloer - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Rustieke vloer - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Stap 1: Houtsortering

Welk hout wil je en wat is je favoriete formaat plank? Als je dat hebt bepaald heb je al een goede basis.


Premier:

Voor een rustige, moderne uitstraling kies je voor een premier sortering van het parket, een sortering met minder en kleinere noesten. Dat zijn planken vanuit de kern van de boom daar bevinden zich minder jaarringen en noesten, waardoor de planken egaler en rustiger ogen.


Rustiek:

Voor een robuustere look selecteer je rustiek parket. In deze selectie zijn eventuele grotere noesten of verkleuringen in het hout toegestaan, om een levendigere en rustiekere sfeer te creëren.


Rustiek extra breed:

Wanneer je een landelijke en robuuste sfeer in de woning wil bereiken selecteer je rustieke vloerdelen waarin noesten en verkleuringen een levendig effect hebben. Dit rustieke effect kun je echter nog sterker benadrukken door te kiezen voor extra brede delen van het parket.


Stap 2: Kleur

De uitgebreide collectie kleuren bevat zowel hippe, trendy kleurkeuzes als tijdloze opties die in elk interieur passen.  Zoals anijs, de meest lichte kleurbehandeling in het assortiment.

De kleur zeezout is een lichte kleurbehandeling en behoudt een natuurlijke houtkleur. Een lichte grijze finish krijg je met de kleur salie. Met jeneverbes krijg je een grijze afwerking met een lichte, blauwe zweem. De natuurlijke en tijdloze bruintint nootmuskaat is een perfecte aanvulling op een rustiek interieur. Een iets klassiekere en warmere kleur is kaneel. Met gember behoud je het eikenhout zo veel mogelijk. Warm en toch licht, dat is de kleur fenegriek en met cacao krijg je een diepe zwarte kleur voor een mooi contrast in je interieur.


Kleur zeezout - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Kleur cacao - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Stap 3: Afwerking

Met de afwerking van je vloer, maak je je parket helemaal af. De levendigheid van de planken, het natuurproduct, wordt extra benadrukt. Bruynzeel heeft 3 verschillende afwerkingen die je kan toepassen.


Geborsteld:

Met de geborstelde afwerking blijft het harde hout over, waardoor de nerfstructuur geaccentueerd wordt. De olie blijft in de geborstelde groeven zitten voor meer contract in de plank.


Verouderd:

Voor een robuuste vloer is veroudering met lichte inconsistenties en butsen de perfecte afwerking. Je vloer krijg een geleefde uitstraling, alsof de vloer al decennia in je woning ligt.


Geschuurd:

Voor een naturel vloer kies je voor een geschuurde afwerking. Het schuren verzwakt het patroon van de nerfstructuur lichtjes, waardoor de planken rustiger ogen.


Kleur zeezout, rustieke vloer verouderd - visgraat - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Kleur salie, brede delen, rustiek geschuurd - Bruynzeel Eigen Eiken - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Bruynzeel eiken vloer in visgraatmotief

Alle eiken vloeren van Bruynzeel zijn ook in visgraatmotief te leggen. Het stijlvolle motief is al jarenlang geliefd en past in zowel klassieke inrichtingen als moderne. Alle eikenhouten planken, met kleuren en afwerkingen, kan je voor een visgraatmotief gebruiken. Een vloer in visgraatmotief is lastig te leggen. Laat deze dan ook leggen door ervaren vloerenleggers, zoals die van Bruynzeel en Woninginrichting-Aanhuis.nl.

Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl vertellen we je graag over alle mogelijkheden als het gaat om je het parket, de kleuren, de afwerkingen en de motieven.

Vind een winkel
Producten
Diensten