PVC vloeren, mooi, onverwoestbaar en tijdloos

Wat is PVC eigenlijk?

Dit materiaal met de officiële naam Polyvinylchloride werd toevallig ontdekt, al in 1838. Het is eenvoudig en snel te verwerken en heeft een flexibele structuur. Vanwege deze eigenschappen werd vrij snel begonnen met commerciële toepassingen. Daarom is de populaire pvc vloer al sinds de jaren 1950 een grote bekende op de vloeren markt. Een doorontwikkeld product waarvan de eigenschappen optimaal benut worden.  

De voordelen van PVC vloeren

Er zijn verschillende voordelen die de pvc vloer zo populair gemaakt hebben. Denk aan eigenschappen als: 

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Weinig contactgeluiden
  • Uitstraling benadert die van echt hout
  • Snel en makkelijk te verwerken
  • Lange levensduur
  • Voelt niet koud aan de voeten

Kort samengevat; een pvc vloer is een ideale vloer voor een huis waarin volop geleefd wordt. Onderhoud je vloer dus goed. Daarnaast is pvc vloer ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Houd er wel rekening dat de pvc vloer waterbestendig moet zijn voor bijvoorbeeld de badkamer. 


pvc vloer moduleo
Herringbone pvc

Welke pvc vloer kies jij?

Omdat deze vloer al bijna een eeuw op de markt is heb je enorm veel keuze. Dat is aan de ene kant fijn want er valt altijd een mooie pvc vloer te vinden. Maar hoe weet je nou dat je de juiste keuze maakt?

Moet ook jij jouw nieuwe pvc vloer eerst zien?

Wanneer je een nieuwe vloer kiest voor je kamer is de belangrijkste vraag: hoe ziet het er straks uit wanneer vloer en interieur compleet zijn? Vaak zegt een voorbeeld meer dan woorden. Naast woonbladen en platformen zoals Pinterest geven wij je hier graag volop inspiratie rond vloeren. Voor een eerste oriëntatie kijk je welke woonstijl je het meest aanspreekt.


pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl
pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl

Wij maken jou de keuze makkelijk

Heb je al een goed beeld van hoe jouw pvc vloer moet zijn maar wil je graag samen de puntjes op de i zetten? Kom dan naar een van onze winkels en laat je adviseren & inspireren. Onze interieurstylist bepaalt je stijl en geeft je volop inspiratie als het gaat om dessin en kleur. Al onze adviseurs in de winkel weten precies welke vloer geschikt is voor iedere gezinssituatie.

Wij delen graag onze pvc-kennis met je

We bieden ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter. Zo geven we je advies bij je thuis of in onze winkel welke vloer het beste bij je past. Dit betreft belangrijke details zoals:

  • de slijtlaag 
  • dikte en demping van de vloer
  • wel/niet geschikt voor vloerverwarming of houtkachel
  • een gezonde en milieubewuste pvc-vloer

Dan kan jij je vooral richten op je smaak en woonstijl. Wij werken alleen met kwaliteitsmerken zoals Eurocol, Forbo, mFLOR, Greenflor, Moduleo en onze eigen Aanhuis-collectie waardoor de kwaliteit van de materialen uitstekend is en voldoet aan de strengste Europese richtlijnen.


pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl
pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl

Onze service rond pvc vloeren

Na het uitzoeken bestellen we je vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd.

Jouw pvc vloer tot in de plintjes verzorgd

Er wordt zelfs rekening gehouden met de plinten voor de pvc vloer, zodat jouw vloer tot in de puntjes af is gewerkt. Meer weten over onze service of de kosten voor het leggen van een pvc vloer? Kom naar onze winkel en laat je adviseren & inspireren.  

Vind een winkel
Producten
Diensten