De meest unieke kasten

31 januari 2018 - Geschreven door Anna

 

Je kast is, zoals het woordenboek het aangeeft, een meubel om spullen in te bewaren. Nu ben ik gek op kasten. Niets is zo fijn als een opgeruimd huis en daar kan een kast dé oplossing voor zijn. Nu ga ik helemaal los op opruimen, dat lees je onder andere hier. Het oog wil alleen ook wat. Een kast met een paar plankjes is ontzettend praktisch, maar hey: dat oog hè. Laat ik nou zo gek zijn om zelf een kast te bedenken en in elkaar te zetten. Zoek je toch iets meer maatwerk (snap ik volledig), kijk dan eens naar de kasten hieronder. Apart, uniek en toch praktisch. Lang leve de kast.

1. Pronkrek kast

Een pronkrek, alleen dan in combinatie met een kast. Principe is simpel. Je hebt een kast, waarin je alles wat je niet in zicht wilt hebben in kan stoppen. En de spullen die je wel graag wilt laten zien, zet je in op de plankjes in de deur.


Blog unieke kasten vtwonen - steigerhout restoric - Woninginrichting-Aanhuis.nl

2. Colour it up

Zelf ben ik gek op lockerkasten. Naast de licht industriële ‘look’, zijn ze best praktisch. Zelf gebruik ik een lockerkast op de kinderkamer als kledingkast. Zoek je lockerkast idee met een eigen twist? Geef hem dan een kleurtje. 


Blog unieke kast lockerkast roze - Villa Meliefste - Woninginrichting-Aanhuis.nl


Over geschilderde kasten gesproken. Nu kent iedereen de IKEA kasten wel. Enorm degelijk, zeer praktisch, alleen wel een beetje saai. En saai, dat wil het oog niet. Nu pak ik als voorbeeld een IKEA-kast, alleen kan dit natuurlijk bij iedere saaie kast. Een apart patroontje maakt je kast spannend. Praktisch en spannend. Daar kan ik wel mee leven.


Blog unieke kasten - IKEA IVAR - Woninginrichting-Aanhuis.nl

3. Beetje vreemd

Om een kast in de kamer te hebben die eruit springt, zal je iets van het standaard moeten afwijken. Een beetje vreemd denken. Een voorbeeld is deze asymmetrische kast. Een eye-catcher van jewelste.


Blog unieke kast - Filip Janssen - Woninginrichting-Aanhuis.nl

3D-tekening

Wist je dat Woninginrichting-Aanhuis.nl ook kasten op maat maakt? Misschien niet de kasten die je hierboven ziet, maar wel kasten geheel naar jouw eigen smaak. Jij kiest de grote, de vorm, de indeling en de kleur. Laat je kast uittekenen in ons 3D tekenprogramma om gelijk te zien hoe jouw creatie eruit komt te zien. Wie weet kan je daar je eigen unieke draai aan geven!