De verslaving: het digitale prikbord

30 juli 2018 - Geschreven door Anna


Toegegeven. Ik ben verslaafd. Geen ernstige verslaving en therapie is (nog) niet nodig. Wel gaat er veel tijd in zitten. Maar het is ook zó ontiegelijk leuk! Waar heb ik het over? Over Pinterest.

Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb: Pinterest is eigenlijk een soort van prikbord waar je allerlei plaatjes kan verzamelen. Je hebt je eigen ‘prikbord’ waar je foto’s van onder andere interieurs, knutselopties, motivatiequotes en fashion kan verzamelen. Enorm verslavend, want alles is inspirerend.


De verslaving: het digitale prikbord
De verslaving: het digitale prikbord

Inspiratie opdoen

Maar waarom is het nou zo leuk? Vanaf het moment dat ik wist dat ik ging verhuizen ben ik interieurplaatjes aan het verzamelen. Ik zocht op kamers die leken op mijn nieuwe woonkamer om checken of een bepaalde kleur wel geschikt was voor op de muur. Of welke gordijnen het beste passen in een smalle kamer. Nu ik er al een tijdje woon snuffel ik gewoon rond voor kleine aanpassingen om mijn veranderdrang te stimuleren. In de tussentijd is de kinderkamer bij mij thuis ingericht met inspiratie van Pinterest en de komende verbouwplannen zijn geheel geïnspireerd met foto’s van Pinterest. Bijna dan.


De verslaving: het digitale prikbord
De verslaving: het digitale prikbord

Digitiaal moodboard

Door het verzamelen van die afbeeldingen, met de optie om alles bij elkaar te zien, heb je een digitaal moodboard gemaakt. Die je dan, zoals ik heb gedaan, kan gebruiken bij een verhuizing, verbouwing of als je ‘last’ hebt van veranderdrang. Ideaal, verslavend en superleuk!

Voor Woninginrichting-Aanhuis.nl zit ik ook regelmatig te pinnen. Of het nu iets is wat we in de winkel verkopen, of alleen inspiratie. Op die manier wil ik anderen ook inspireren. Zo ben ik dan ook wel weer. Kijk maar eens op onze Pinterest pagina en ontwikkel de verslaving, deze verslaving is goed voor je. Geloof me maar :-)