Duurzaam leven met een pvc vloer? Anna geeft antwoord!

11 juni 2019 - Geschreven door Anna

We leven in een wereld waarin het klimaat een hot-item is. De opwarming van de aarde is allang niet meer een ver-van-onze-bed show. Logisch dus dat we allemaal duurzamer willen leven. Minder gas, plastic, uitlaatgassen en schadelijke middelen. Maar wat als je een nieuwe vloer wilt van pvc, je weet wel: die kunststof vloer, ben je dan wel duurzaam bezig? Tijd om daar eens wat dieper op in te gaan.

Weekmakers in zacht kunststof

Het klopt. Vroegah was een pvc vloer nou niet bepaald een milieubewuste keuze. In de stof zat nogal wat weekmakers. Sommige van die weekmakers zijn schadelijk voor de gezondheid, waaronder een aantal ‘ftalaten’. En dat moeilijk uit te spreken stofje is verboden. Een weekmaker is een middel om het pvc flexibel te maken. En het is niet alleen een middel voor je pvc vloer, weekmakers zitten in alle zachte kunststof, zoals in speelgoed van kinderen. Zal niet best zijn als er dan nog ftalaten in zitten die niet goed zijn voor onze gezondheid.


duurzaam pvc - blog - woninginrichting-aanhuis.nl
duurzaam pvc - blog - woninginrichting-aanhuis.nl

Beter voor onze gezondheid

Niet alleen onze gezondheid trouwens. Wat dacht je als je van je pvc vloer af wilt? Hoe verwerken ze deze dan en welke stoffen komen daarbij vrij? Dat komt ongetwijfeld in het milieu terecht. Precies, bij alle bomen, planten, lucht, zee en dieren. Gelukkig bestaan er voldoende alternatieven voor deze ‘enge’ en ultra verboden stof.

Vandaag de dag (en eigenlijk al heel wat jaren) bestaan er ook bio-weekmakers. Onschadelijke weekmakers waar je prima op kunt knagen ;-) mocht je die behoefte hebben. Deze zijn opgebouwd uit sorbitol en vetzuren en zijn dus biologisch afbreekbaar. Al onze pvc vloeren zijn gemaakt met deze bio-weekmakers. Ze hebben daar ook allemaal een keurmerk voor, zodat je zeker weet dat je duurzaam bezig bent.


duurzaam pvc - blog - woninginrichting-aanhuis.nl
duurzaam pvc - blog - woninginrichting-aanhuis.nl

Wil jij ook duurzaam leven?

Ben jij op weg naar een duurzaam bestaan? Dan past een pvc vloer daar prima tussen! Meer weten over pvc vloeren, of eventuele risico’s van andere vloeren? Kom gerust eens naar onze winkel voor advies. En als je duurzaam bent, doe je dat natuurlijk gewoon op de fiets ;-)