Endless summer in je huis (voor als je geen afscheid kan nemen)

21 september 2020 - Geschreven door Anna

Merk je dat ook al ’s avonds? Steeds eerder vraag je aan Google (tenminste dat doe ik) om de lampen aan te doen. Het einde van de zomer, and I don’t like that! En ja, de herfst en de winter hebben ook zo haar charmes, maar geef mij maar gewoon licht. Dus ik zorg er ook voor dat het licht blijft in huize Anna. Tips die jij als ‘lichtliefhebber’ ook kunt gebruiken.

Lichte kleuren

Hier zit een tegenstander van alleen wit in huis. Al zal dat wel helpen om je huis lichter te maken. Maar licht maken zegt niet dat alles wit moet zijn. Kleuren die passen bij een zomerse dag, of bij de start van de lente is pastel. Mooie lichtere kleuren die een beetje happiness uitstralen. En je hoeft niet alleen je muren pastel te maken, pastel vind je ook terug in onze raamdecoratie of gordijnen. Zo heb je ook in de kouwe kille donkere maanden een sfeertje waar de zon automatisch van gaat schijnen. Oh en mensen, vergeet alsjeblieft de kleur geel niet -> mijn favorietje.


Blog - endless summer
Blog - endless summer

Je vloer

Instant zomer met een hele lichte vloer. Tenminste, zo voelt het bij mij. Mijn vloer is wit (de vloer wel, de muren niet) en dat kleine beetje licht wat je dan overdag in huis krijgt, voelt gelijk als de zomer. Het weerkaatst licht door je hele huis. Hoeft niet persé wit te zijn hè, gewoon een lichte kleur is ook al goed. Grijs marmoleum, of een hele lichte ‘houten’ pvc vloer. Allemaal opties dames en heren, die zomer gaat niet zomaar bij ons weg.


Blog - endless summer
Blog - endless summer

Zomerse materialen

Klinkt misschien raar, maar bij de zomer horen een aantal materialen die gelijk echt zomers zijn. Denk daarbij aan linnen. Dus die linnen gordijnen passen prima in een zomer/winter huis. Of hout. Zelf ben ik gek op licht hout en stiekem doet dat ook wel een beetje denken aan die zomerse blokhutjes. Voorstander van hout in huis voor je eigen endless summer. Hoe toe te passen? Wat dacht je van een kast. Of je vloer? Je hebt zelfs behang wat lijkt op hout. Mogelijkheden ten top.


Blog - endless summer
Blog - endless summer

Wil jij nou de zomer ook niet helemaal uitzwaaien? Maak het dan zomers in huis en zorg voor licht. Dit zijn een paar tips, maar onze stylisten weten ongetwijfeld nog veel beter hoe jij je huis zomers maakt. Klaar voor? Kom dan langs!