Functioneel shoppen: helemaal zo gek nog niet

13 januari 2020 - Geschreven door Anna

Shoppen is leuk. Een enkeling vindt ’t ellendig en doet het liever niet, maar de meeste mensen (en vaak ook de meeste vrouwen) shoppen maar al te graag. Feit blijft namelijk dat je nóóit iets hebt om aan te trekken én schoenen vaak snel uit de mode zijn. Toch? ;-) Laten we ook het shoppen voor je huis niet vergeten. Want hé, je moet wel met de laatste trends op woongebied mee. Eigenlijk is dit shopgedrag niet gelijk heel functioneel. Vaak heb je wel iets om aan te trekken, schoenen hoeven niet persé in de mode te zijn en je huis kan best iets langer met dezelfde accessoires. Maar wat is dan wel functioneel shoppen? En waarom is dat net zo leuk?


Blog functioneel shoppen: accessoires COCO Maison
Blog functioneel shoppen: accessoires COCO Maison

Inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie

Je bent vast wel eens verhuisd. Misschien zit je er nu net middenin, of heb je nog een jaar tijd om alles uit te zoeken. Dan kan het leuke ‘werk’ beginnen: het functioneel shoppen. Want zeg nou zelf, in een nieuw huis hoort een nieuwe woninginrichting. Zeker als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht. Je doet natuurlijk online bakken inspiratie op en je struint heel Pinterest af naar wat je mooi vindt. En als je dan genoeg voorkeuren hebt, dan mag je shoppen. Of nou ja, je mag gaan kijken en alvast een beetje keuzes maken. Je plant er zelfs een dagje vrij voor, of je maakt er een familie-uitje van in het weekend. Niemand vindt dit vervelend: functioneel shoppen voor je nieuwe woning.


Blog functioneel shoppen: winkel
Blog functioneel shoppen: advies in de winkel

Het moet!

Waarom is dat nou zo leuk? Ten eerste omdat het moet! Je moet nu eenmaal een vloer in je woning, op alle kamers het liefst. Je moet nu eenmaal iets voor de ramen. Je moet nu eenmaal iets op je muur. En het is toch wel heel handig om een kast te hebben. Conclusie, je moet: en daar ga je heel hard van genieten.


Blog functioneel shoppen: vloer bruynzeel
Blog functioneel shoppen: raamdecoratie Aanhuis

Een nieuw begin

Ten tweede om uit te zoeken wat nu écht bij je past. Je begint ten slotte ‘opnieuw’ en opnieuw beginnen moet je goed doen. In een winkel, zoals die van ons, kan je gaan bepalen wat je stijl is. Zeker met de hulp van een interieurstylist, waar je gratis een afspraak mee kan maken om alvast te bepalen wat je stijl nu precies is en welke producten daarbij passen.


Blog functioneel shoppen: plattegrond stylist
Blog functioneel shoppen: interieuradvies

Zien, voelen, ruiken... Bijna al je zintuigen gebruik je bij het ‘echte’ winkelen naar je nieuwe woninginrichting. En daar word je nu eenmaal gelukkig van. Nee nee, functioneel shoppen voor je huis is helemaal zo gek nog niet.