Inspiratie voor je thuiswerk-plek

11 januari 2021 - Geschreven door Anna

Soms heb je van die uitgeroepen dagen waar je wel iets mee MOET doen. Zeker in tijden van het thuiswerken. Vandaag is het namelijk bureau-opruim-dag. De dag dat je je naast je dagelijkse kopjes koffie ook al je kleine prut verwijderd van je bureau. Of heb je inmiddels geen bureau meer en werk je gewoon aan de eettafel? Ook daar kan je een troep maken. Toch wil ik je, in tijden van het vele thuiswerken, een paar tips mee geven voor de fijnste thuiswerkplekken. En op deze plekken ruim je graag je troep op. Iedere dag. Niet alleen op het moment dat je dit leest. Paar tips ter inspiratie. 

Keep it calm

Houd het dus rustig. En daar bedoel ik mee: kies voor een plekje in een hoekje in de keuken, of op zolder. Een aparte kamer is het meest ideaal, maar heb je die ruimte niet, kies dan voor een plekje in de hoek van de kamer, of tussen 2 kasten in. 

Denk ook aan de aankleding. Het is leuk om je plekje persoonlijk te maken (kom ik straks op terug). Maak het alleen niet te druk. Niets is zo vervelend als afleiding bij het schrijven van een blog of het maken van een jaarverslag. Dus prop het niet vol met stapels papieren, boeken, druk behang en troepjes. Een opbergkastje of een grote lade zal ook geen overbodige luxe zijn. 

Make it personal

Niet te druk, wel persoonlijk. Hoe? Door een plank boven je pc/mac/laptop te maken met daarop je favoriete spulletjes. Niet teveel, gewoon een paar. Die ene foto van de vakantie in Spanje waar je zo’n lol had. Een opzwepende spreuk in een lijstje. Kaarsjes en plantjes voor de aankleding en de rust. Iets waar je trots op bent en graag nog even naar kijkt voor die lach op je gezicht. En nu je je collega's zo moet missen tip ik je daar een leuke foto van te plaatsen ;-)

 


Blog thuis werken geel - remade with love - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog thuis werken geel - Confetti en Co - Woninginrichting-Aanhuis.nl


Blog thuis werken geel - vtwonen - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog thuis werken geel - vtwonen tegels - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Kleurtjes! 

Ook voor deze geldt: keep it calm. Maar een beetje kleur in je (werk)leven maakt het allemaal net een tikkeltje leuker. En het beïnvloedt je emoties. Zorg er wel voor dat je de goede kleur kiest. Rood staat voor passie en geeft je een stoot adrenaline. Handig voor als je even in een writer’s block zit, of als je dol wordt van al die cijfertjes. Blauw en groen zijn rustgevend en maken je stress vrij (let it go, let it gooo). Paars staat voor creativiteit en roze voor verbondenheid en vriendschap (lijkt mij niet nodig voor je thuiswerkplek). Oranje maakt je positief en vrolijk. En geel zet aan tot werken. And that is what we need. Al moet je niet kiezen voor kanariegeel. Schilder je muur of accessoires liever okergeel. 

Heb je nog een plekje over in je woonkamer, of nog een bestemmingsloze ruimte op zolder? Bouw dan je eigen werkplek. Kan ook zoals hieronder in je (woon)keuken, met een kast op maat. 


Thuiswerk plek blog Woninginrichting-Aanhuis.nl - kast op maat
Thuiswerk plek blog Woninginrichting-Aanhuis.nl - kast op maat

Hoe werk jij het liefst thuis? In alle rust of met wel fijne spullen om je heen?