Genieten van de lente!

13 april 2016 - Geschreven door Marion

Genieten van de lente!

Wij Nederlanders klagen graag over het weer. De hele winter kijken we (een enkeling uitgezonderd) uit naar het voorjaar. We smachten naar de eerste zonnestralen en schieten massaal naar buiten en het terras op tijdens de eerste zonnige dag. Met of zonder winterjas. Maar is dat voorjaar eindelijk aangebroken, dan is die zon ook wel een beetje lastig! We hebben geen schaduw, de woonkamer is een sauna of we zijn halve nachten op muggenjacht. Lekker hè, lente! ;)

Met de juiste raambekleding heb je wel de lusten, maar niet de lasten van het voorjaar. Bij zonwering denk je misschien al snel aan een standaard zonnescherm of markies, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan kiezen voor zonwering binnen, die bijvoorbeeld zonwerend of zelfs verduisterend zijn. Maar ook voor de buitenkant hebben we zoveel mogelijkheden. Wat te denken van een vaste overkapping? Daarmee ben je niet meer afhankelijk van de elementen en betrek je je tuin echt bij de woning. Maar ook de nieuwste zonneschermen bieden praktisch dezelfde voordelen. Ze zijn net als vaste overkappingen uit te voeren met verlichting en heaters, maar bijvoorbeeld ook met sensoren, waardoor ze automatisch in of uitrollen bij zonneschijn (uit) of juist bij teveel wind (in). Niet dat je je tuin nog uit wilt, maar of je nu thuis of weg bent, je hoeft je in ieder geval niet meer druk te maken over het weer.

 


Blog voorjaar zonwering_plaatsen_2 - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog voorjaar zonwering_plaatsen_3 - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Hor

En om terug te komen op die vervelende muggen: een hor laat wel de frisse lucht naar binnen, maar houdt beestjes én pollen lekker buiten. Ook de hor hebben we in alle soorten en maten, die precies bij en in je raam passen. Er zijn zelfs fijnmazige horren, die pollen tegen houden. Hoera voor de hooikoortspatiënt!

Mooi om te weten: van iedere verkochte hor schenkt Luxaflex® een deel van de opbrengst aan Cordaid Memisa, die daarmee in Afrika speciale horren kunnen plaatsen om het Malaria-probleem tegen te gaan.

Laat dat voorjaar maar komen!