Opbergkast vs. pronkkast: the battle

19 juni 2019 - Geschreven door Anna

Ik ben een mega-super-duper-fan van kasten. Als ze mooi en praktisch zijn tenminste. In mijn 33 jaar heb ik zoveel (voor mij) zinvolle en kostbare troep verzameld, dat ik die graag wil opbergen. Maar van de spulletjes die ik heb wil ik ook best wat dingen in het zicht hebben. Waar laat ik die dan? Newsflash: we hebben kasten voor beide. Tijd voor de battle tussen de opbergkast vs de pronkkast.

De opbergkast

Opbergkasten zijn de dichte kasten. Een kast waar deuren en lades voor en in zitten. Eigenlijk zodat je alles erin kunt drukken. Maar dat is niet handig hè, gewoon maar spul in je kast proppen. Daarom hebben onze kasten, de schuifdeurkasten en draaideurkasten, handige accessoires om je kleding, papieren, souvenirs van 10 jaar terug en je puzzels in weg te leggen/proppen/smijten. De inrichting van de kast kan je geheel naar eigen wens bepalen. Dus als je allemaal planken wilt, no problem. Liever allemaal lades? Kunnen we regelen. En hang je toch het liefst alles op? Dan hebben we daar zeker een oplossing voor. Zo’n opbergkast kan je natuurlijk overal kwijt, als zien we ‘m het meest op zolder, op de kleed- of slaapkamer of in de hal/bijkeuken. In de woonkamer is het vaak een combinatie: opbergkast en pronkkast. Een mooi bruggetje in deze battle: de pronkkast.


Opbergkast - pronkkast - blog - vtwonen verhuist
Opbergkast - pronkkast - blog - vtwonen verhuist

De pronkkast

De naam zegt ’t al natuurlijk, in deze kast zet je je spullen waar je trots op bent. Dingen die in het zicht mogen staan en eventueel, met toestemming van jezelf, uit de kast gehaal mogen worden door ‘derden’. Kunst, foto’s, je collectie schelpen van Texel, vaasjes met bloemen: noem maar op. Alles wat jij het waard vindt om te laten zien. Het grootste verschil met een opbergkast is dat je je met een pronkkast niet ‘schaamt’ voor je spullen, je bent er trots op. En heb je toch graag spullen in je woonkamer die je liever verstopt, dan ga je voor de combinatiekast.


Opbergkast - pronkkast - blog - vtwonen
Opbergkast - pronkkast - blog - vtwonen

Dus moeten we een winnaar kiezen uit deze kasten? Nee hè, gewoon gelijk spel (met een lichte voorkeur voor de pronkkast) :-) Zoek je kast uit bij Woninginrichting-Aanhuis.nl