Maak de voorjaarsschoonmaak extra makkelijk met een wasmachinekast!

17 mei 2022 - Geschreven door Anna

 

De vogels fluiten, de zon begint weer te schijnen en je hebt weer zin om de ramen open te gooien! Echter zorgt al dat zonlicht ervoor dat je ook alle rotzooi in huis wat beter ziet. Oeps, tijd voor een voorjaarsschoonmaak dus! Om tot het beste resultaat te komen en hier ook zo lang van kunnen te genieten, is een goed begin het halve werk. Maar wat is dan een goed begin? Ik help je op weg!

Moeders advies is het beste

Toen ik uit huis ging, heeft mijn moeder mij één belangrijke tip meegegeven: zorg dat alles in huis een eigen plek heeft en je hoeft nooit meer op te ruimen. Nu, jaren later, ben ik haar enorm dankbaar voor deze tip. Zo heeft de stofzuiger een vaste plek en weet ik zelfs waar de barbecue-spullen horen te staan. Ik ben dus nooit bezig met spullen heen en weer schuiven tijdens het opruimen, omdat ik niet weet waar het moet staan.De perfecte oplossing: een wasmachinekast!

Wat hier enorm bij helpt, is een kast op maat. Zo’n kast is namelijk precies zo te ontwerpen, dat alles genoeg ruimte heeft en je nooit ruimte verspilt. En wist je dat je in een kast op maat zelfs je wasmachine en droger op hoogte kan plaatsen? Heb ik ook gedaan en ben ik echt enorm blij mee! Ik ben namelijk best lang en zo hoef ik niet elke keer te bukken als ik de was doe. Door de wasmachine en droger op werkhoogte te plaatsen, kan je eronder nog een uitschuifplank plaatsen waarop je de wasmand kan zetten en daaronder kun je nog weer lades laten plaatsen voor bijvoorbeeld wasmiddel. Zo wordt een wasje draaien wel erg leuk!De kast op maat voor elke schoonmaakklus

In zo’n wasmachinekast op maat kan je ook heel gemakkelijk je strijkplank en dat soort dingen opbergen. Alle ruimtes van zo’n kast kunnen namelijk precies op maat gemaakt worden. Daardoor kan ik mijn wasmachinekast ook als voorraadkast gebruiken. Nog een tip van mij: werk met bakjes. Zo heb ik al mijn schoonmaakproducten in bakken staan, zodat ik nooit een hele kast hoef te doorzoeken. Als ik de ramen wil lappen, pak ik de bak met producten voor het ramen lappen en kan ik gelijk beginnen. Vergeet vooral de bakjes niet te labelen, misschien helpen je huisgenoten je dan nog vaker bij het schoonmaken ;)

In de Aanhuis-winkel hebben ze me top advies gegeven en had ik ook de mogelijkheid om allerlei stalen en inrichtingsmogelijkheden te bekijken. Wil jij ook lekker snel klaar zijn met de grote voorjaarsschoonmaak en lijkt zo’n wasmachinekast jou ook wel wat? Breng dan ook snel een bezoekje aan de winkel en het mooie is; het is allemaal vrijblijvend! Tot snel!