Raamdecoratie voor in de keuken

06 januari 2018 - Geschreven door Anna

 

Raamdecoratie wil je in je gehele leefruimte graag op elkaar afgestemd hebben. Toch? Dat is net zoals verschillende bloemsoorten in een bos bloemen. Het mag verschillend zijn, alleen moet het wel bij elkaar passen. Nu heb je enorm veel keuze als het gaat om raamdecoratie. Vaak moet je gewoon op je eigen smaak af gaan. En afstrepen wat niet handig is (denk aan draai-kiep ramen), wat -in jouw ogen- niet mooi is en wat -voor jou- niet betaalbaar is. Lijstje af? Dan moet je nog bedenken of die geweldige shutters, houten jaloezieën of whatever je uitgezocht hebt, wel geschikt is voor álle ruimtes. Hele hoge ramen? Oeii, dan kan – ik herhaal kàn – horizontale jaloezieën nog wel een dingetje zijn. Maar heb je weleens nagedacht over je raamdecoratie in de keuken?

Veel huizen, vaak nieuwbouw vanaf de jaren ’90, hebben de keuken aan de voorkant. En óf je daar graag iets voor de ramen wilt hebben. Alleen moet je dan wel echt nadenken over welke keuze je daarvoor maakt. En als je graag alles op elkaar afgestemd wilt hebben, dan is het wel verrekte handig om te weten welke raamdecoratie je daar het beste kan hangen. Paar gratis tips van mij:

 

Schoonmaken die handel

Je spettert met water, of met vet. Je vergeet de deksel op de blender als je hem aanzet of de mixer gaat nèt een standje te snel in de beslagkom vol met chocolademousse. Effect? Zooi in je keuken. Zooi die je snel wilt schoonmaken. Ook je raamdecoratie. En wat kan je dan het beste schoonmaken? Bijna alles, behalve de raamdeco van stof. Zoals vouwgordijnen van stof. Het kan echt wel, ook stof kan je wassen/schoonmaken. Alleen houd ik van gemak. Jij toch ook?


Blog raamdecoratie keuken - Luxaflex horizontaal hout zwart - Woninginrichting-Aanhuis.nl

 

Spieken

Zeker als je je keuken aan de voorkant hebt. Dan wil je echt wel iets voor je ramen hebben hangen wat niet gelijk heel veel inkijk geeft. In de keuken heb je vaak felle verlichting aan om je baksels goed te zien. En met meer licht in je keuken, krijg je gelijk meer inkijk. Skip de dunne doorkijk stoffen en ga voor verduisterd. Of voor jaloezieën die je dicht kan draaien.


Blog raamdecoratie keuken - Luxaflex rolgordijn blauw - Woninginrichting-Aanhuis.nl

1 geheel

Goed, iets wat je fatsoenlijk kan schoonmaken en wat je privacy geeft. Nu het uiterlijk. Het moet passen bij de rest van je kamer en niet te vergeten je keuken. Om het beginstuk van deze blog even om te draaien. Stem je keuze van de raamdeco in je keuken ook af met je wensen in de woonkamer.


Blog raamdecoratie keuken - venetian blinds luxaflex - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Misschien een paar inkoppertjes. Maar wedden dat jij er nog niet zo over had nagedacht. Zo ga je toch ineens anders op zoek naar je nieuwe raamdeco. Om je visueel al een beetje te helpen, heb ik her en der al een paar foto’s geplaatst met raamdecoratie die zeer geschikt zijn voor in je keuken. Veel plezier met kiezen!