Rondje raamdecoratie loeren

21 december 2017 - Geschreven door Anna

 

Toegegeven, ik ben er zo’n eentje. Zo’n iemand die bij mensen naar binnen kijkt tijdens een avondwandelingetje. Ook ik doe graag inspiratie op als het gaat om inrichting. Heerlijk naar binnen loeren bij anderen. Wel tijdens het lopen natuurlijk en snel wegkijken als ik mensen zie. Blijf wel graag een anonieme spieker. Toch heb ik het de laatste tijd wel wat lastiger als het gaat om mijn spiek en loerronde. De boosdoener: raamdecoratie en gordijnen. Waarom toch? Naja, ik snap het wel. Zelf gooi ik hier ook de boel dicht als de zon onder is. Je zal maar nog zo’n Anna door de straat hebben lopen ;-).

Maar, elluk nadeel heb z’n voordeel. Nu kan ik een raamdecoratie check doen in de buurt. Zoals verwacht, heb ik nogal een fascinatie voor woninginrichting en daar hoort zeker ook raamdeco bij. Dus in plaats van een rondje naar binnen spieken, heb ik een rondje wie-heeft-welke-raamdeco-hangen-rondje gemaakt. Wonen er in mijn ‘hood’ alleen eenheidsworstjes, of zie ik toch nog een aantal lefgozers met unieke oplossingen. Let’s put it to the test.

 


Blog raamdeco loeren horizontaal duo
Blog raamdeco loeren multisol_plisse

Zelf heb ik plissés. Die keuze heb ik gemaakt door de top-down, buttom-up functie. Met een huis zonder voortuin is dat ideaal. Ideaal tegen pottenkijkers inderdaad. Hiertegenover hebben ze witte houten jaloezieën met een brede ladderband. Redelijk uniek in de wijk. Ze lijken namelijk net shutters, wat een tikkeltje luxe is voor 2-onder-1 kap jaren ’30 woningen. De rest van het rondje blok was gemengd. Veel plissés en duettes en her en der 'the good old' jaloezieën (je weet wel: ‘luxaflex’).  Wat ik mooi vind om te zien zijn van die oude huizen die donker houten raamdecoratie hebben. Of mooi vallende vouwgordijnen. Meer donkere dan lichte trouwens: sjieke boel in de wijk.


Blog raamdeco loeren: luxaflex_horizontaal
Blog raamdeco loeren: luxaflex_vouwgordijn_grijs

Moraal van het verhaal. Nee, in mijn wijk zie ik geen eenheidsworsten, wel heel veel variatie. En stiekem belachelijk veel mensen die echt toe zijn aan nieuwe raamdecoratie. En ja, ook daarvoor weet ik wel een leuk adresje ;-). -> ik begin een eenheidsworst te worden in mijn afsluiting: lees vorige blog. Joe en doeii!!