Sesam open u... eumh gordijnen open nu!

21 januari 2022 - Geschreven door Anna

Pffff…elke avond weer hetzelfde, de ‘tour du jour’ herken je het? Een rondje door het hele huis om overal de gordijnen dicht te doen, kinderkamer, woonkamer, slaapkamer enz.. GAAP! Nieuwe dag zelfde ronde maar dan andersom. Welkom dag, sesam open u … euhm gordijnen open je. Erg? Tuurlijk niet. Voor je het weet is de stappenteller van je horloge helemaal blij met je. 

Maar HEY het is 2022, een beetje Willie Wortel kan deze raamdecoratie kwestie vast wel makkelijk oplossen. Opdracht: gordijnen + comfort = ? Het antwoord is SLIMME gordijnen ;-) Gelukkig hoeven we daarvoor niet naar Duckstad. Wat zijn dan slimme gordijnen? Je kan ‘Gordijnen open’ of ‘Gordijnen dicht’ tegen ze zeggen. En ze gaan nog vanzelf open of dicht ook, echt waar! 


slaapkamer gordijnen elektrische raamdecoratie blog | Woninginrichting-Aanhuis.nl
gordijnen met spraak bedienen elektrische gordijnen blog | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Wat is er nodig voor slimme gordijnen? 

Het goede nieuws is, je hebt er geen trukendoos of toverstaf voor nodig. De slimmigheid zit in het bedieningssysteem. Dat is eigenlijk wel een trukendoos, zeker als je bedenkt hoe klein en onopvallend zo’n systeem inclusief motor tegenwoordig is. Er staat dus een heel domotica systeem voor je klaar, slim woord voor smart home oplossingen ;-) Kort gezegd: download de bijbehorende app uit de Playstore en bestuur jouw gordijnen als door toverhand, bijvoorbeeld via de wifi en je mobieltje. 


woonkamer gordijnen met wifi mobiel bedienen elektrische raamdecoratie blog | Woninginrichting-Aanhuis.nl
raamdecoratie Luxaflex bediening elektrische raamdecoratie blog | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Waarom slimme gordijnen zo geweldig zijn

Slimme smart home gordijnen kunnen veel meer dan een stuk comfort bieden. 

  • 1 Stukje vrije tijd: omdat jouw gordijnen automatisch open of dicht gaan hoef jij niet je hele huis door
  • 2 Stukje flexibiliteit: je bereikt jouw gordijnen altijd en waar je ook bent vanwege de diverse bedieningsmogelijkheden; door spraak, via de app zelfs op afstand 
  • 3 Stukje veiligheid: slimme gordijnen bewegen automatisch, zo lijkt het alsof er iemand thuis is

keuken gordijnen elektrisch bedienen blog | Woninginrichting-Aanhuis.nl
gordijnen met spraak bedienen blog | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Slimme gordijn systemen de keuze is reuze

Een bekende op dit gebied is raamdecoratie merk Luxaflex® met zijn PowerView® Automation system, ook heel gaaf. Maar vandaag laat ik je juist iets NIEUWS zien. Slide, het slimme gordijnsysteem van Holland Haag. Ook een producent van exclusieve raamdecoratie. En ze hebben me toch een fantastisch, slim gordijnensysteem voor je bedacht. Hier een paar uitblinkers van Slide:

  • Toepasbaar op bestaande, rechte rails
  • De kabel van slide kan tot 100 kilo dragen
  • Geschikt voor gordijnrails tot 6 meter 
  • Steeds actief, nooit opladen door connectie met de netstroom 
  • Compleet all-in systeem, makkelijk te monteren d.m.v. instructievideo’s

Natuurlijk is er een Slide-app die ervoor zorgt dat je eenvoudig jouw gordijnen kan bedienen, via spraak of via je mobiel, thuis of zelfs vanuit een afstand. Ben je niet zo’n handige Willie Wortel wat het installeren betreft? Maak dan gebruik van de meet- en montageservice van onze Aanhuis vakmannen, die hebben pas toverhanden ;-) Meer weten? We staan voor je klaar, neem nu contact op.


Holland Haag elektrisch bedieningssysteem voor gordijnen Slide
Holland Haag Slide systeem je gordijnen via de app bedienen