Super klein wonen

06 augustus 2019 - Geschreven door Anna

Het is weer vakantie. De tijd waarin de meeste zich proppen in tenten, caravans en miniappartementen. Toch vreemd dat we in onze vrije weken ons gaan ‘verstoppen’ in kleinere ruimtes om daar tot rust te komen. Nu speelt het lekkere weer vaak wel mee: we leven in de zomer immers meer buiten dan binnen. Maar dat kleine wonen? Is dat niet iets wat we gewoon altijd moeten doen? Even een paar feitjes waarom we met z’n allen moeten wonen in een paddenstoel.

1. Lekker knus

Zelf heb ik mij dit jaar al met vriend en peuter gepropt in een stacaravan in Frankrijk. En zeker, het was klein, maar ook super knus. Je hebt alles bij de hand, hoeft niet trap op trap af om naar de slaapkamer/badkamer te gaan. Je kookt en als je je omdraait heb je het eten al op tafel staan. Vanuit de douche stap je zo je bed in.

Nu is een zo’n standaard stacaravan niet echt sfeervol, dat kan je met je eigen Tiny house wel anders maken.


Klein wonen - Pinterest - Woninginrichting-aanhuis.nl
Klein wonen - Pinterest - Woninginrichting-aanhuis.nl

2. Best wel goedkoop

Hoe minder ruimte, hoe minder spullen. Hoe minder ruimte, hoe lager je energiekosten. Dat is eigenlijk best wel een lekker pluspunt toch? Nu heb je meer geld om te genieten in je ieniemienie huisje. Een extra flesje wijn voor op je knusse 2 persoonsbank.


Klein wonen - Pinterest - Woninginrichting-aanhuis.nl
Klein wonen - Pinterest - Woninginrichting-aanhuis.nl

3. Gemakkelijker keuzes maken

Ook je kleine huis moet je inrichten. Om het iets groter te laten lijken ga je natuurlijk voor een lichte vloer, witte muren en subtiele raamdecoratie. En qua accessoires hoef je echt niet los te gaan, daar heb je toch geen ruimte voor. Dus klein wonen maakt het in je hoofd allemaal makkelijker en de keuzes minder groot. Zo heb je meer tijd over om een goed boek te lezen, in plaats van te bedenken welke kleur je nú weer op je muur wilt hebben.


Klein wonen - Aanhuis vlinderjaloezieën - Woninginrichting-aanhuis.nl
Klein wonen - Moduleo pvc vloer - Woninginrichting-aanhuis.nl

Al met al heeft het best veel voordelen hè dat kleine wonen. Totdat je een groot gezin krijgt. Of een Sint-Bernard bezit. Of zo gehecht bent aan je dubbele hoekbank dat je hem niet weg wilt doen…

 

Bronnen: De bovenste 4 foto's heb ik gevonden op Pinterest.