Supergroot wonen: hoe doe je dat?

24 augustus 2019 - Geschreven door Anna

Laatst schreef ik al een blog over super klein wonen. Hoe lekker goedkoop en praktisch dat is. Maar wat als je heel groot woont? Dat je gewoon per ongeluk dat ene huis met die vele vierkante meters hebt gekocht, of dat je groot moet wonen door je enorme gezin? Hoe krijg je de boel dan gezellig? Ik heb wel een paar tips die ik graag met je deel.

Maak hoekjes

Als je woont in flink huis met een enorme woonkamer, dan maak je het al gelijk knusser door met hoekjes te werken. Een tv-hoek met een mega-loungebank, een leeshoek met 2 fijne stoelen, een speelhoek speciaal voor de kinderen (en de grote kinderen die dol zijn op FIFA) en een echte woonkeuken met een flinke eettafel om met je vrienden een paar wijntjes te drinken.


Blog - Supergroot wonen: hoe doe je dat? - vtwonen
Blog - Supergroot wonen: hoe doe je dat? - vtwonen

Door deze hoekjes te maken, maak je eigenlijk kleinere leefruimtes. Dus je hebt nog wel de ruimte die je nodig hebt, maar je maakt het knusser. Kies voor de gehele ruimte wel voor één stijl en een kleurenpalet wat bij elkaar past. Anders maak je van je gehele woonkamer een rommelig geheel. En ook al is rommelig héél gezellig, echt fijn erin leven is het niet.

Vergeet trouwens het grootste ‘hoekje’ niet. Een grote open ruimte om dansjes te maken, twister te spelen of om gewoon eens een springkussen neer te zetten. Als je toch de ruimte hebt, waarom dan ook niet toch?

Kies voor kleuraccenten

Zoals ik net al zei maak je in een grote leefruimte, met de verschillende hoekjes, gebruik van een passend kleurenpalet. Neutrale kleuren met hier en daar een kleuraccent. Dat accent kan liggen in de muren, door kaders te maken met verf of behang. Ook kan het met vloerkleden of je raambekleding en gordijnen. Door voor een neutraal geheel te gaan en in ieder leefhoekje dezelfde accentkleur te kiezen, dan link je toch alles weer aan elkaar.


Blog - Supergroot wonen: hoe doe je dat? - homedeco
Blog - Supergroot wonen: hoe doe je dat? - vtwonen

Laat je mooie spullen zien

In een grote ruimte heb je echt plek om mooie showkasten neer te zetten. Nu kan je die kasten dicht laten, maar open ruimtes maken het minder strak. Zeker als je daar je mooie en persoonlijke spulletjes in stalt. Foto’s, souvenirs, je favoriete designitems, het prachtige servies van je oma en nog meer waar je waarde aan hecht én wat past bij de rest van je inrichting.


Blog - Supergroot wonen: hoe doe je dat? - vtwonen
Blog - Supergroot wonen: hoe doe je dat? - vtwonen

Meer tips nodig om je grote woonkamer gezellig te maken? Kom gerust eens langs in onze winkel. Onze interieurstylisten maken een passend plan voor je, zodat je ook in een groot huis knus kunt leven!